KATHERINE KENDALL, actrice/fotograaf:

Nou, ik was, weet je, een jonge actrice, en ik had eerder die dag een officiële bijeenkomst op het Miramax-kantoor.

En toen, aan het einde van de bijeenkomst, waarvan ik dacht dat die heel goed ging, nodigde hij me uit om naar de vertoningen te komen. Hij zei: ‘Welkom bij de Miramax-familie. Kom naar premières en vertoningen enzovoort. Eigenlijk is er vanmiddag één. Ga je mee?’

En ik zei: “Zeker.”

En uiteindelijk ging ik met hem naar een film. Uiteindelijk was het maar een film, geen vertoning, maar een ‘Red Rock West’-film. En weet je, dat klopte toen ik het knagende gevoel had dat er iets niet klopte.

En toen, na de film, liepen we een paar blokken. En hij zei dat hij naar zijn appartement moest gaan om iets te halen, en zou ik snel met hem mee gaan? En ik zei min of meer nee, en we praatten er even over. Het was altijd een soort onderhandeling met hem, in een poging mijn standpunt te behouden, maar toen overtuigde ik mezelf ervan dat het goed was.

Ik ging zijn appartement binnen. Toen wij daar waren, hadden we een lang gesprek over kunst en films. En ik voelde dat hij mij als een intellect behandelde.

En ik had het gevoel dat de bijeenkomst heel goed verliep, en dat ging ook zo door. Ik heb mij niet onveilig gevoeld toen ik daar was. En op een gegeven moment stond hij op om naar het toilet te gaan. En hij kwam terug in een badjas en vroeg me hem te masseren.

En ik schaamde me enorm. En ik zei: oh God, nee, daar voel ik me niet op mijn gemak bij. Daar zijn we heen en weer over gegaan.

En toen ging hij weer terug naar de badkamer, en deze keer kwam hij helemaal naakt terug. En weet je, het heeft de dingen ook voor mij compleet veranderd. Het bracht hem gewoon naar de volgende plaats. Het was volkomen desoriënterend. En ik was bang, weet je? Ik was erg bang.

En toen werd het een soort kat-en-muisspel: hoe kom ik daar weg?

En ik ben… het is moeilijk te begrijpen wat iemand met je probeert te doen als ze helemaal naakt zijn, en ze…

By admin